Problemàtiques 15-16

PROBLEMA 1

Després de llegir el problema, vam refrescar les definicions de triangle i quadrilàter. Un cop recordat, els alumnes van començar a pintar sobre una plantilla tots els que trobaven, utilitzant els mateixos colors per aquells que tenien exactament la mateixa forma. Després vam posar els resultats en comú a la pissarra digital.

IMG_0558 IMG_0557 IMG_0563

PROBLEMA 2

Hem començat la sessió sense donar cap pista, en alguns grups els ha costat una estona entendre que podien fer combinacions de les diferents caixes. Un cop superat aquest primer entrebanc el repte els hi ha agradat i s’han engrescat molt trobant totes les combinacions.

En un full han realitzat una quadrícula i han anat eliminant els nombres que si podien comprar, han començat pels múltiples de 6, 9 i 12 i a continuació per les diferents combinacions. Després hem compartit els resultats a la pissarra digital.

IMG_0785 IMG_0781

PROBLEMA 3

Ens hem repartit en grups de màxim cinc alumnes i entre aquests s’han repartit tots els números de la taula. Molts grups de seguida s’han adonat que els nombres que tenien les xifres girades necessitaven les mateixes repeticions. S’han engrescat molt i alguns alumnes (encara que pel repartiment no els hi toques a ells)  han volgut comprovar que el 98 i el 89 eren els que necessitaven més repeticions i arribar fins al final! La veritat és que l’experiència ha set molt bona i si s’equivocaven ho tornaven a repetir sense queixar-se!

IMG_0791 IMG_0792 IMG_0805

PROBLEMA 4

Per començar hem llegit l’enunciat del problema tots junts i ens hem posat d’acord amb els colors que utilitzarien per pintar la graella. Després ens hem distribuir per grups.

Tot i distribuir-nos per grups cada alumne ha fet tots els càlculs per així repassar les taules de multiplicar i compara els resultats amb els altres membres del grup. La majoria s’han adonat que la persistència multiplicativa era igual per aquells nombres que tenen les xifres girades.

Un cop acabat hem posat els resultats en comú a la pissarra digital. Alguns dels comentaris que han fet és que les persistències eren molt baixes, alguns esperaven fer moltes més operacions!

IMG_0810 IMG_0813

 

 

Un comentari a “Problemàtiques 15-16

  1. Retroenllaç: Problemàtiques (curs 15-16) | Bloc del Departament de Matemàtiques (CS primària)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>