Escola el Pilar

DESCOBRINT PI

Hola a tothom.

Finalment he pogut editar el vídeo de l’experiència que volia compartir amb tots vosaltres. Es tracta d’un mètode experimental per calcular el nombre Pi a partir de la mesura de tres circumferències diferents i dels seus respectius diàmetres.

L’experiència està dividida en tres parts:

1r. Introducció a l’aula de conceptes com cercle, circumferència, diàmetre, radi, corda… Vaig fer servir una activitat del edu365. Cliqueu aquí per veure-la.

 2n. Vaig presentar el material que faríem servir per fer les medicions i vam anar al pati a prendre les mesures. Si voleu el material de l’alumne podeu clicar aquí (la previsualització no surt bé del tot, però si us el descarregueu està bé).

3r. Vam tornar a l’aula per omplir un formulari del drive, prèviament creat, per poder estudiar els resultats de tothom i fer mitjanes aritmètiques dels valors. Vam arribar a una aproximació força bona del nombre Pi.

Us penjo el vídeo de l’experiència.

YouTube Preview Image

2 comentaris a “Escola el Pilar

  1. Molt xula! Es nota que els alumnes s’ho han passat bé decobrint.
    Nosaltres hem fet una descoberta semblant a partir de plats, papereres i tota mena d’objectes circulars, però no hem passat pel drive. També ens ha anat molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>