Problemàtiques 16-17

Els nens i nenes de 5è de Primària durant el mes de novembre d’aquest curs 2016-17, han realitzat els problemes proposats pel Departament Col·laboratiu de Matemàtiques de la Fundació Trams.

Hem treballat sempre en grups de 4 alumnes. Han manipulat diferents materials i hem emprat la pissarra digital per fer la posta en comú.

Valorem l’experiència molt positivament. Els alumnes han iniciat cada problema com un repte/joc i han gaudit molt del procés. A mesura que anàvem avançant penjàvem els problemes al Clickedu per tal que poguessin compartir l’experiència amb la família. Han estat molt motivats en tot moment.

Primer problema, triangles i quadrilàters:

Per iniciar aquest primer problema vam exercitar amb el tàngram. Després, per grups, van fer la recerca proposada.

Finalment a la pissarra digital Vam comparar els resultats de tots els grups. No tots els grups havien trobat la totalitat dels quadrilàters i completaven l’exercici a l’estona de la posta en comú.

Hi vam dedicar 2 sessions.

Segon problema, comprem nuggets de pollastre:

Per iniciar-lo vam fer paquets de nuggets amb boles de plastilina. Una vegada plantejat el problema, per grups, van buscar totes les combinacions. Treballaven amb una graella del 0 al 100 on pintaven els resultats obtinguts. Ben aviat van trobar maneres, no manipulatives, per calcular quines eren les quantitats possibles (sumant múltiples; afegint 6, 9 i 20 als primers números…)

Hi vam dedicar 1h i ½. Els va agradar molt comprovar, a la pissarra digital, que els havien trobat tots.

Tercer problema

La cadena de Collatz (properament)

Quart problema: Persistència Multiplicativa

Un comentari a “Problemàtiques 16-17

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>