Problemàtiques 15-16

PRIMER PROBLEMA

Aquest primer problema ràpidament ens va engrescar. Ens vam posar a treballar per taules i cadascú feia el que li semblava més fàcil, més coherent, per arribar a la solució final: algunes taules van optar per anar retallant i encaixant els diferents polígons, altres per pintar-los amb diferents colors.

Vam tenir alguns problemes inicials en la confusió entre quadrilàter i quadrat, que ens va servir perquè la mestre ens expliqués les semblances i diferències entre ells, a conèixer-los i identificar-los de manera correcta.

Un cop superat aquest pas, ja vam poder treballar el problema i arribar a la solució final.

IMG_0724

resultat1

 

 

 

 

 

 

 

 

SEGON PROBLEMA

Per encarar aquest segon problema vam creure oportú primer fer-ho de manera manipulativa, amb cartolines i gomets. Hem vist les combinacions que podíem fer tenint una capsa de de cada quantitat de peces de pollastre.

Les opcions podien ser moltes si utilitzàvem una quantitat de capses indefinida i per tant, hem fet un quadrant de l’1 al 180. Hem anat calculant i pintant les quantitats que podíem comprar i també hem vist les que NO es poden comprar.

IMG_0747

IMG_20151113_173040 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

TERCER PROBLEMA

Com que hi havia molts càlculs a fer, ens hem repartit els números i després hem anant escrivint els resultats en un full de càlcul, a través de la PDI.

Ha estat laboriós però divertit, tant el procés de sumar com el d’escriure els resultats a la pissarra i veure quins complien els requisits del problema. 

 

 

QUART PROBLEMA

Aquest problema l’hem fet en petit grup i molt ràpid, en 1 sessió. Es nota la pràctica adquirida, tant a l’hora d’organització de les tasques com en la rapidesa i efectivitat en els càlculs i la resolució. 

Hem repartit calculadores, una fotocòpia amb el quadre numèric i fulls en brut.I a calcular!!!

 

Un comentari a “Problemàtiques 15-16

  1. Retroenllaç: Problemàtiques (curs 15-16) | Bloc del Departament de Matemàtiques (CS primària)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>