Problemàtiques 15-16

Els alumnes de cinquè de primària de l’Escola Jaume Viladoms, hem dedicat quatre setmanes al projecte, una setmana per problema. El temps dedicat ha variat en funció de la dificultat de l’exercici.

Sin título1

Jo plantejava el problema a la classe, de manera que tots plegats a la classe, de manera que tots plegats el llegim, comentàvem les primeres impressions i després eren ells els que desenvolupaven l’exercici.

Sempre vam treballar cooperativament, reunits en grups de quatre. Hi havia l’encarregat de tornar a llegir el problema, en veu alta, i a partir d’aquí es generava el diàleg, per tal de veure quina estratègia calia seguir. Han utilitzat diferents recursos per tal de veure i manipular de manera més clara el que el problema els hi plantejava (llapis de colors, cubs, tang rams..)

Sin título2

El treball ha sigut molt ric, ha generat molta curiositat, diàleg, discussió..
La motivació ha sigut molt alta, davant la dificultat buscaven ajuda en els altres grups.
S’ha generat un clima molt bo entre els companys, tothom estava interessat en la resolució de l’exercici i davant els diferents reptes tots buscaven la manera de trobar la resposta.
Es va generar una certa competència sana per veure qui aconseguia abans la solució.

Sin título3

A partir dels problemes han sortit conceptes matemàtics com els múltiples (que per cert ho van veure de seguida),en geometria el concepte de quadrilàter, triangles (característiques, definició..)…

El treballar de manera flexible ha facilitat que tothom participes i gaudis del treball

Sin título4

Han ocupat l’espai com han necessitat, els grups de quatre s’han transformat en grups de vuit o dotze, o hem parat el treball per comentar plegats un descobriment, o potser un dubte… Hem posat entre tots, tot allò que hem necessitat per treballar a gust i facilitar la resolució del problema.

 

Un comentari a “Problemàtiques 15-16

  1. Retroenllaç: Problemàtiques (curs 15-16) | Bloc del Departament de Matemàtiques (CS primària)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>