Efecte de la contaminació sobre les plantes

Un any més les escoles de la Fundació Trams volem estudiar amb l’alumnat el tema següent:

Quin és l’efecte de la contaminació química sobre la germinació de les llavors de gespa?

Analitzarem el comportament de les llavors de gespa davant la contaminació de l’aigua de reg. Aquest curs la contaminarem amb

  • sal marina (per simular l’aigua de mar i l’efecte sobre la vegetació costanera)
  • sulfat de coure (per debatre sobre els cultius ecològics, incentivar el reciclatge)
Recipients per regar amb diferents concentracions de sal marina.

Recipients per regar amb diferents concentracions de sal marina.

Els resultat d’aquesta pràctica els podeu trobar en un full de càlcul col·laboratiu del Google Drive. Cada escola hi escriu els seus resultats i així entre tots construïm una pràctica amb un interès científic més alt, degut a l’elevada quantitat de dades recollides.

Collage Eines 20

Podeu veure el full de càlcul aquí: http://tinyurl.com/mxkz6j5

2 comentaris a “Efecte de la contaminació sobre les plantes

  1. La sal es una substància perjudicial pel creixement de les llavors de gespa per què és molt corrosiva. Hem observat que la germinació de les llavors es veu molt afectada per la quantitat i concentració de sal. A més sal, menys germinació de llavors.

    En l’experiment del coure hem vist que el sulfat de coure és tòxic i afecta a la germinació de les llavors. A poca concentració de sulfat pot créixer alguna, però a concentracions altes apenes germinen.
    És una pena que les llavors no estaven en el millor estat per fer l’experiment, però ha estat interessat i engrescat, i ens ha servit per aprendre el mètode científic.

  2. Aquest any no hem pogut extreure conclusions de cap dels dos experiments perquè les llavors no han germinat en la majoria dels casos, per tant, els resultats no són representatius. Pensem que això és degut al mal estat de les llavors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>