Centre d’Estudis Montseny

Al Centre d’Estudis Montseny vam fer la pràctica de la gravetat a 2n d’ESO utilitzant dinamòmetres. Els alumnes van treballar per grups de 3 o 4 i aquest és una mica el protocol que van seguir en el desenvolupament de la pràctica.

DETERMINACIÓ EXPERIMENTAL DEL VALOR DE LA GRAVETAT

  • Objectius: 1. Comprovar experimentalment la relació entre massa i pes.

                           2. Determinar experimentalment el valor de g a la Terra.

  • Espai: Laboratori

  • Durada: 1 Sessió

  • Material: Balança de precisió, dinamòmetres, pesos (objectes)

  • Desenvolupament:

Un cop recordats els conceptes de força, massa i pes (i la fórmula que els relaciona), cal que l’alumnat observi experimentalment la relació entre aquestes dues magnituds. Els alumnes hauran de determinar experimentalment el valor de g a la Terra a partir d’aquestes observacions i confeccionar una graella com a resultats.

 

Massa (kg)

Pes (N)

g (m/s2)

Objecte 1

Objecte 2

Objecte 3

massa: quantitat de matèria que hi ha en un cos. (kg)

pes: força amb què la Terra atrau un cos. (N)

P = m·g

g = 9,8 m/s2

 

Un cop recollides les dades dels diferents grups es van posar en comú i es va fer la mitjana que és la que es va penjar en el recull de resultats de totes les escoles.

Un comentari a “Centre d’Estudis Montseny

  1. Bon dia, som els alumnes de 1r d’ESO del CE Montseny, ha estat divertit fer un projecte científic compartit amb més gent ja que els resultats al comparar-los són més fiables. Ha estat entretingut poder estar pendent del projecte durant varis dies.

    Treballar en grup sempre és interessant perquè ens hem pogut distribuir la feina però també hem hagut d’estar pendent de les lectures dels companys perquè tots tinguéssim el mateix criteri.

    Tot i que els resultats han estat semblants a la resta d’escoles en quant a variació quan augmenta la concentració de sulfat de coure, els resultats de les plaques 3 i 4 han estat molt més grans que la majoria de centres. Això pot estar degut a motius com ara no haver barrejat totes les vegades les concentracions, potser hem regat amb massa aigua, el que provoca en algunes plaques floridures per un excés d’humitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>