Germinació llavors de gespa 2014/15

Enguany els nostres alumnes de 1r d’ESO estaven amoïnats perquè les llavors no estaven germinant, i això era estrany, perquè sabien de l’experiència dels companys de cursos anteriors que, molt o poc, alguna cosa havia de passar..
Fes el que fes això del sulfat de coure i la sal, no era l’únic factor que estava entrant en joc, perquè ni les que regàvem només amb aigua se’n estaven ensortint!!.
Pensàvem que “ens havíem equivocat”, que “havíem fet alguna cosa malament”, que “seríem els únics als que no els havia sortit l’experiment”..
La temperatura al laboratori no era l’adient i la calefacció les havia “matat”?.
Si les plantes necessiten llum per viure, potser no s’havia de deixar completament a les fosques i necessitaven una miqueta de llum per poder germinar?.
Les havíem regat massa, tant que fins i tot van aparèixer fongs a moltes de les plaques?.
Quin desastre!
“Per sort”, però, als pocs dies van arribar les dades de la resta d’escoles.. i tothom estava igual!! No tothom ho podia haver fet malament!!
Potser el problema havia estat alguna cosa que havíem fet servir TOTS, i no estava bé..
L’aigua era “la mateixa”.. però cadascú l’havia comprat a un lloc diferent, per tant no podia ser això.
Cadascú ha fet servir les seves Plaques de Petri, i més grans o més petites, més brutes o més netes, no podien ser el problema perquè altres anys havíem fet servir les mateixes i havia funcionat..
I si fos tot més fàcil? i si al final fos només que LES LLAVORS no estaven bé, i les reguéssim amb el que les reguéssim NO PODIEN GERMINAR?
Cap problema. Això és fàcil de saber. Només cal tornar-ho a fer, amb unes altres llavors, i veure què passa.. això si, que ho facin els companys de l’any que ve, que nosaltres ja hem pencat prou!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>