Germinació llavors de gespa 2015/16

Analitzant els resultats del nostre experiment vam concloure que el Sulfat de Coure perjudicava a la germinació de les llavors de gespa, perquè germinaven menys llavors quant més Sulfat de Coure tenia l’aigua amb que regàvem.

Quan vam comparar els nostres resultats amb els de les altres escoles vam veure que no concordaven del tot, perquè tot i que coincidíem amb les altres escoles en que l’efecte era negatiu, en el nostre experiment l’efecte era menys fort que en la resta d’escoles, i ens germinaven més llavors que a la majoria, fins i tot a les càpsules regades amb força Sulfat de Coure.

Vam intentar pensar quin era el motiu d’aquestes diferències, i pensem que s’han pogut produir errors alhora de regar cada càpsula de Petri amb la seva aigua corresponent (algun grup havia detectat certa coloració blavosa a la càpsula que només es regava amb aigua). En Sergi diu, a més, que en d’altres ocasions el color de l’aigua amb Sulfat de Coure era lleugerament diferent, i creu que potser el producte químic podia estar en mal estat.

Gràcies a la manera col·laborativa de treballar ens hem pogut adonar dels nostres errors, ja que tenir més d’un resultat et permet comparar i obtenir més informació sobre aquest experiment.

Moltes gràcies.

 

Laia Carretero, 1r d’ESO B

CE Montseny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>