GERMINACIÓ DE LLAVORS DE GESPA-CURS 15-16

GERMINACIÓ DE LLAVORS DE GESPA CONTAMINADES AMB SULFAT DE COURE:

INTRODUCCIÓ:

Som els alumnes de l’itinerari de Biologia i Geologia de l’escola G.E.M de Mataró. Hem realitzat un experiment que consistia en contaminar amb sulfat de coure unes plaques de petri on prèviament hi havíem dipositat unes llavors de gespa.

HIPÒTESI:

La hipòtesi inicial d’aquest treball és comprovar que davant d’un contaminant les llavors presenten dificultats de creixement.

Ho vam realitzar amb aigua de Viladrau.

 

EXPERIMENTACIÓ I RESULTATS

Hem seguit els passos que hi havia a la fitxa de presentació de l’experiment. Per tant, tenint en compte que teníem quatre plaques, tres d’elles contaminades, hi vam plantar 10 llavors a cadascuna d’elles. Després d’anar regant-les, amb 3ml d’aigua cada dos dies durant dues setmanes, vam comprovar que les llavors només havien germinat en la placa on només hi havia aigua i també, tot i que en menor proporció, a la que tenia menys contaminant. Les teníem tancades en un armari de tal manera que no hi entrés la llum.

A les altres dues no hi va créixer res.

A part, vam observar que a la placa no contaminada hi van sortir fongs per l’excés d’humitat. Probablement, això és degut a que les espores que es trobaven a l’aire si devien introduir en un dels moments de regar.

CONCLUSIÓ

Podem concloure que, major quantitat de contaminant, menor és la germinació i la probabilitat de que hi hagi éssers vius.

Això és aplicable tant a les llavors de gespa com en els fongs, ja que ambdós han crescut en la placa que no estava contaminada.

A la natura això ens demostra que la contaminació és perjudicial pel creixement d’aquesta.

 

Llavors

Càpsula 1

Càpsula 2

Càpsula 3

Càpsula 4

40

24

7

0

0

LLAVORS GESPA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>