Les llavors

Dins del marc dels projectes trimestrals de la matèria de Física i Química, 6 grups de 3r de l’ESO hem analitzat com condiciona la contaminació química a la germinació. 

El projecte estava molt pautat: cada grup havia de regar cada dos-tres dies, llavors de gespa ubicades en 4 càpsules de Petri i utilitzant 3 dissolucions de diferent concentració de sulfat de coure, un compost tòxic de color blau. I una de les mostres, òbviament, amb només aigua.

Com a dissolvent, vam fer servir l’aigua de Viladrau.

Els resultats van ser com esperàvem. Les llavors van germinar en la mostra regada només amb aigua de Viladrau i en algun cas, en les mostres regades amb una dissolució de concentració molt baixa de sulfat.

resultats llavorsAixò ens va permetre observar quin és l’efecte dels contaminants i prendre més consciència de la importància d’un tractament adequat per l’aigua i un consum responsable i ecològic. A més a més, mitjançant una recerca prèvia, vam poder saber que la presència de sulfats a l’aigua potable tenia un efecte laxant en persones i animals de moment no regulat.

En acabar el projecte, un dels grups a cada classe van presentar el projecte als nostres companys. Aquí deixem una mostra d’una de les presentacions: http://goo.gl/A6kkd

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>