La gravetat 2013-14

Hem fet aquesta pràctica amb l’alumnat de 2n d’ESO i amb el de 4t d’ESO. A continuació podeu veure una descripció dels dos mètodes que hem utilitzat:

Mètode del dinamòmetre – 2n d’ESO

El valor de la gravetat que hem obtingut com a mitjana de tota la classe és 9,32 N/kg.
La qual cosa significa que hem comès un error del 5,03%

El protocol que hem seguit és aquest: Pràctica del dinamòmetre.pdf

Aquí podeu veure els Google Sites que ha fet l’alumnat de 2n d’ESO explicant la pràctica que hem fet a les hores de Física.
Les instruccions que havien de seguir són en aquest Google Site:
https://sites.google.com/a/escolasolc.org/calculem-la-gravetat—grup-0/

I els seus treballs són aquests:

Aquí teniu algunes fotos:

En Biel i l'Arnau

En Biel i l’Arnau

En Jordi i en Joan

En Jordi i en Joan

L'Oriol

L’Oriol

En Mario

En Mario

En Pep amb la Marina i la Paula

En Pep amb la Marina i la Paula

La Paula

La Paula

La Marina

La Marina

La Laia

La Laia

 

Mètode de la caiguda lliure – 4t d’ESO

Amb l’alumnat de 4t d’ESO hem fet una pràctica compartida de Matemàtiques i Física. De Matemàtiques hem utilitzat la trigonometria i les proporcions, i de Física el Moviment Rectilini Uniformement Variat.

El protocol que hem seguit és aquest:
Protocol Goniòmetre i Caiguda lliure.pdf

Aviat podreu veure els informes que ha fet l’alumnat de 4t d’ESO explicant la pràctica que hem fet a les hores de Matemàtiques.
Les instruccions que havien de seguir són en aquest document:
Activitats Goniòmetre i Caiguda lliure.pdf

7 comentaris a “La gravetat 2013-14

 1. Aquesta activitat ens ha servit per aprendre, per divertir-nos, per treballar,…
  Però si hi ha alguna cosa que tots els del grup on estava jo, es que, de moment, ha estat la millor pràctica que hem fet mai, ja que hem fet servir iPads, ordinadors, i una sèrie de objectes de laboratori que ens han agradat molt.
  Nosaltres sempre hav´rem pensat que érem com imants per a la Terra, bé, de certa manera és així, però ara sabem que l’atracció es mesura en newtons (N).
  Ens ha agradat molt a tots i ens hem divertit molt!!

 2. Aquesta pràctica és per calcular la força de la gravetat que produeixen certs objectes de diferent massa i calcular el tant per cent d’error entre tota la classe. Aquest treball ens ha servit per conèixer millor el món científic i la forma per calcularmla gravetat. Tot i que vam tenir problemes a l’hora de mesurar el pes cada vegada anàvem tenint més precisió. Aquesta pràctica ens ha agradat perquè ens ha permès conèixer el món de la física.

 3. Ens ha agradat molt aquesta pràctica, perquè ha estat realment interessant i ens ha mostrat una nova manera d’aprendre física i fer-la més dinàmica. Hem après a pesar objectes i determinar el seu valor en newtons i a calcular la gravetat d’una manera diferent de la que estàvem acostumats. També vam fer servir ordinadors i iPads per fer fotografies i apuntar les dades. Una de les coses que ens ha agradat més ha estat treballar en grup, i anar al laboratori. Ens ha agradat molt utilitzar els dinamòmetres i les balances i anar al laboratori, ja que es una aula força interessant dins del nostre àmbit escolar.
  Esperem que l’any vinent seguim fent experiments d’aquest tipus.

 4. A mi em va agradar molt perquè vam aprendre a calcular la gravetat.
  Em va agradar bastant perquè vam treballar tots junts i vam aprendre moltes coses sobre com calcular la gravetat.
  Em va agradar perquè vam aprendre coses noves.
  A mi m’ha agradat aquesta experiència perquè he descobert com es fan servir dinamòmetres amb newton) i servir les balances per calcular els Kg i dividit donava el pes/massa.

 5. En aquest experiment hem pogut calcular la gravetat d’alguns objectes amb uns estris de mesura: els dinamòmetres, les balances i uns regles. Hem après molt sobre les ciències i la física. Hem anat durant uns dies al laboratori per posar en pràctica l’experiment. Ha sigut una experiència molt didàctica i divertida la qual ens a fet comprendre moltes coses de les que no enteníem abans.

 6. Hola joves estem aquí reunits per dialogar sobre aquest site. Hem estat treballant en el laboratori de l’escola, un fet molt poc usual, també em estat treballant en grup i amb “tablets”. Aquests fets ens han agradat força a tota la classe pel fet de ser més dinàmic i entretingut.

 7. Hola! Som el grup 4. Ens ha agradat molt aquesta activitat perquè hem après coses noves. Hem après ha calcular de manera científica. Hem fet coses que no fem a les classes normals, com per exemple anar al laboratori… Ems ha agradat molt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>