Les llavors 2014-15

COL·LABORACIÓ ENTRE DIFERENTS NIVELLS
Aquest curs hem organitzat la pràctica de l’estudi dels efectes de la contaminació sobre la germinació de les llavors de gespa perquè la facin grups d’alumnes de 2n d’ESO i 4t d’ESO. Hem fet uns grups integrats per alumnes de tots dos nivells.

L’alumnat de 4t d’ESO s’ha encarregat de preparar les dissolucions amb els diferents graus de contaminació i el de 2n d’ESO ha preparat les càpsules de Petri amb les llavors.

OBSERVACIONS I ANÀLISI DELS RESULTATS
Les observacions i el regatge l’han anat fent els alumnes de manera coordinada, sempre amb alumnes de tots dos cursos. Ara només ens falta analitzar els resultats i treure’n conclusions. Ben aviat les publicarem en aquest blog.

CONCLUSIONS
De moment podem avançar que les llavors d’aquest curs han germinat molt menys que les dels cursos anteriors. A veure si podem esbrinar el motiu… Per fer-ho hem comparat llavors des del 2011 fins ara, al 2014, per veure què passava.

FOTOS
Si ho voleu veure, aquí teniu un enllaç a un àlbum de Picasa amb unes fotos que hem fet durant la pràctica!

Albums web de Picasa

 

MATERIAL DIDÀCTIC
Si us interessa podeu descarregar-vos el protocol de la pràctica, l’organització dels grups, les dates i les graelles de control d’assistència i d’observacions feu clic en aquests enllaços:

Són dos fitxers creats amb Open Office però els hem penjat en format PDF. Us podem enviar els fitxers originals perquè els pugueu editar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>