Les llavors 2012-13

16 d’octubre de 2012

A l’Escola Solc el 15 d’octubre vam començar la pràctica de l’estudi dels efectes de la contaminació sobre la germinació de les llavors de gespa.

Hem penjat les fotos en uns àlbums de Picasa i hem recollit les incidències en un Google Site. Els alumnes de 3r i 4t han fet uns Google Sites on han valorat la pràctica i n’han tret conclusions.

Si voleu veure el Site general podeu fer clic aquí, hi trobareu les fotos i els Google Sites dels alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Podeu descarregar-vos els següents fitxers PDF:

  • Protocol de la pràctica fent clic aquí.
  • Activitats que l’alumnat ha de respondre en un Google Site fent clic aquí.

27 de novembre de 2012

El grup de 3r d’ESO ja hem finalitzat AMB ÈXIT la pràctica d’estudi de l’efecte de la contaminació sobre la germinació de les llavors de gespa.
Quan diem “amb èxit” volem dir que la hipòtesi que havíem elaborat en començar la pràctica s’ha complert. A més, no hi ha hagut cap incident greu durant les observacions.
Malgrat tot, cal comentar dos detalls:

  • Com que quan vam fer la primera observació havien passat menys de 24h vam decidir fer 7 observacions en lloc de 6 (espaiades 2 dies).
  • Com que el dia 14 de novembre hi havia vaga general i tocava observació, el dia anterior vam regar més i vam fer l’observació un dia més tard del que tocava.

Podria ser que aquests dos incidents haguessin afectat els resultats finals. Vosaltres què n’opineu? Podeu respondre aquesta qüestió o fer-nos-en alguna als comentaris de sota.

Aquí teniu algunes fotos de les observacions:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>