Pràctica Les Llavors 15/16

Majoritàriament el nostre grup ha triat aquesta hipòtesi “si augmenta la concentració de sulfat de coure disminueix la germinació”. Hem escollit aquesta hipòtesi ja que alguns sabíem que el sulfat de coure és una substància química considerada com a tòxica.

Seguint els procediments establerts per a totes les escoles hem obtingut els següents resultats tenint en compte que hem plantat un total de 100 llavors per a cada càpsula.

  • Càpsula 1: 39% de llavors germinades.
  • Càpsula 2: 15% de llavors germinades.
  • Càpsula 3: 4% de llavors germinades.
  • Càpsula 4: 0% de llavors germinades.

Per altra banda, podem observar que els resultats globals de totes les escoles que han participat en aquest projecte són generalment molt semblants, tot i que varia mínimament el tant per cent. De totes maneres com que el canvi és tant petit no modifica les nostres conclusions sinó que les reafirma.

Finalment, hem pogut comprovar que el sulfat de coure és un contaminant que afecta negativament a la germinació de les llavors de gespa.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>